banner
Slider
Slider
Slider

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym:

  • matematyka
  • chemia / biologia

Absolwent szkoły będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

1) oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania;

2) sporządzania i ekspedycji potraw i napojów;

3) planowania i oceny żywienia;

4) organizowania produkcji gastronomicznej;

5) planowania i realizacji usług gastronomicznych.

 

 

Kwalifikacje realizowane w ramach kształcenia w zawodzie technik ekonomista potwierdzane egzaminami:

TG.07. Sporządzanie potraw i napojów

TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

 

Podstawa programowa: technik żywienia i usług gastronomicznych

 

 

Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider
Slider